Helsingin poliisi aikoo estää perustuslaillisen kokoontumisvapauden Itsenäisyyspäivänä klo 23

Olen ilmoittanut hyvissä ajoin Helsingin poliisille Itsenäisyyspäivänä läpi yön kestävän yleisen kokouksen, jossa on hernekeittotarjoilu soppatykistä Eduskuntatalon sivurakennuksella Pikkuparlamentilla.

Tapahtuma alkaa 6.12. klo 21. Helsingin poliisi hyväksyy yleisen kokouksen vain klo 23 saakka. Eli klo 21-23 on täysin laillinen yleinen kokous, joka on myös osa REFORMIN vaalikampanjaa. Myös puoluehanke Suomen Kansa Ensin (SKE) osallisttuu omalla yleisellä kokouksellaan Pikkuparlamentilla tapahtumatoriin.

Sain ke 28.11.-18 pitkän odottamisen jälkeen Helsingin poliisilaitoksen määräyksen, että poliisi estää kansalaisilta perustuslaillisen mielenosoitusoikeuden 6.12.-18 klo 23 jälkeen (kuva). Teen erillisen artikkelin, jossa kerron oman reagointini klo 23:n poliisin väliintuloon.

Tilanteesta tekee vakavamman se, että 6.12.2017 poliisi antoi vastaavan määräyksen. Ilmoitin jo silloin, että pidän määräystä laittomana enkä aio luopua kokoontumisvapaudestani. Tämän seurauksena vietin Suomen 100-vuotisjuhlan putkassa.

Valitin juristini kanssa eduskunnan oikeusasiamiehelle Helsingin poliisin laittomina pitämistäni toimista noiden 6.12.2017 tapahtumien jälkeen. Juristini katsoi Helsingin poliisin rikkoneen montakin lainkohtaa. Valituskirjelmäni löytyy linkistä:

http://suomiensin.com/?p=280

Eduskunnan oikeusasiamies siirsi asian Poliisihallitukselle, joka antoi vastineensa kanteluuni. Juristini mielestä Poliisihallituksen perustelu oli juridisesti täysin ala-arvoinen ja juristini laati vielä vastineen Poliisihallituksen lausuntoon (klikkaa kuvaa):

Lisälausunto Eduskunnan oikeusasiamiehelle 6.12.2017 tapahtumista

Soitin eilen 29.11. Eduskunnan oikeusasiamiehen toimiston juristille ja kerroin Helsingin poliisilaitoksen määräyksestä jälleen estää kokoontumisvapautemme 6.12.2018. Pyysin Eduskunnan oikeusasiamiestä puuttumaan jo ennelta tähän perustuslaillisia oikeuksiamme rikkovaan määräykseen. Oikeusasiamiehen juristi kieltäytyi asiaan puuttumasta ja sanoi 6.12.2017 kantelunikin käsittelyn olevan vielä kesken. Vaikutti, ettei oikeusasiamieskään ole halukas Helsingin poliisin laittomiin käytänteisiin puuttumaan!

Ainoaksi keinoksemme vastustaa Suomen yhä totalitaristisemmaksi kehittyvää hallintoa on rauhanomainen ja väkivallaton kansalaistottelemattomuus. Siksi 6.12.2018 klo 23 olisi tärkeää saada mahdollisimman paljon ihmisiä Eduskuntatalon sivurakennuksen Pikkuparlamentille protestoimaan perustuslaillisen kokoontumisvapautemme rajoituksia vastaan.

Tarjoan paikalla soppatykistä ilmaista hernekeittoa, joka lämmittää ja ravitsee kansalaisoikeusaktivisteja illan tunteina 🙂

TERVETULOA!

Panu Huuhtanen, REFORMIN eduskuntavaaliehdokas