Keltaliiviprotestit saapuvat Helsinkiin 6.12.2018 klo 23

Olemme pari viikkoa saaneet seurata mediassa Ranskan kansan voimakasta protestointia globalisti-presidentti Macronin politiikkaa vastaan. Mielenosoittajilla on keltaiset huomio/heijastinliivit päällä.

Keltaliiviprotestit ovat kansalaistottelemattomuutta. Jopa 250 000 tavallista ranskalaista on mm. tukkinut liikennettä protestina Macronin diesel-veroille. Mm. kansalaisten kuoliaaksi verottaminen mielenosoittamisen aiheena (kuva) viittaa, että kyseessä on keskiluokan kapina. Asialla ei ole äärivasemmisto tai -oikeisto.

Liikenteen haittaaminenhan on laitonta, mutta väkivallatonta protestointia. Siinä mielessä keltaliiviprotestit astuvat askeleen radikaalimpaan suuntaan perinteisestä mielenosoittamisesta, joka on perustuslain suojaama tärkeä kansalaisoikeus. Mielenosoituksessa ei saa syyllistyä laittomuuksiin.

 

Suomesta rakennetaan poliisivaltiota

Olen saanut tietooni, että keltaliivillisiä ihmisiä aikoo esiintyä Helsingissäkin Itsenäisyyspäivän 6.12. tapahtumissa. Syksyn mittaanhan olemme todistaneet Suomen valtiovallan liukumista kovalla vauhdilla totalitaristiseen suuntaan.

Suomalaisilta poistettiin eduskunnan lähes yksimielisellä päätöksellä perustuslaillinen yksityisyyden suoja. Tällainen toimi on hallinnolta syvästi laiton. Perustuslaki on säädetty nimenomaan Suomen kansan suojaksi tilanteissa, joissa hallinto alkaa vainota omia kansalaisiaan. Tällainen tilanne on isänmaallisilla suomalaisilla ollut jo pitkään ja aktivistimme on vangittu jopa 10 kuukaudeksi mielipidevankeuteen ilman syytettä tai tuomiota.

Suomen globalisti-hallinto on säätämässä tiedustelulakipakettia, joka tekee tähän asti laittomasta Suomen kansan vainosta laillista. Olemme kuulleet menettävämme viestintäsalaisuuden (puhelin-, kirje ja meilisalaisuus) lisäksi mm. pankkisalaisuuden ja terveystiedoistamme tulee julkisia poliittiselle poliisille. Mm. Kokoomuksen johdolla Suomesta ollaan rakentamassa poliisivaltiota!

Mm. aatteiden ja yhdistysten kieltäminen oikeusasteissa tänä syksynä viittaa, että hallinto on ajautumassa niin syvään laittomuuteen, että mielivallan vastustajat alkavat toimia myös yhä enemmän ilman yhteistoimintaa viranomaistahojen kanssa.

 

Keltaliiviprotesti 6.12.2018 klo 23

Klo 21-23 on siis poliisin hyväksymä yleinen kokous Pikkuparlamentilla, jossa tarjoillaan ilmaista hernekeittoa soppatykistä. Helsingin poliisi on määräyksellään kieltänyt perustuslaillisen kokoontumisvapauden Itsenäisyyspäivänä 6.12.-18 klo 23 jälkeen ja soppatykkitapahtuman jatkumisen (klikkaa kuvasta artikkeliin asiassa):

Helsingin poliisi aikoo estää perustuslaillisen kokoontumisvapauden Itsenäisyyspäivänä klo 23

Tietooni on saatettu, että #keltaliivit aikovat protestoida Helsingin poliisin laitonta määräystä vastaan 6.12.-18 klo 23.

Ranskankin keltaliiviprotesteille on ollut tunnusomaista, että niillä ei ole järjestäjää, eikä niistä sovita poliisin kanssa etukäteen. Eli ne eivät ole virallisia mielenosoituksia. Tällöin väkivallaton kansalaistottelemattomuuskin on aina yksittäisten osallistujien omalla vastuulla eikä teoista voi vastuuttaa protestin ’johtajaa’, kun sellaista ei ole.

 

Oma osallisuuteni #keltaliivit-protestiin 6.12. klo 23

Olen jo viime vuonna 6.12.2017 vastustanut gandhilaisen passiivisen vastarinnan keinoin Helsingin poliisin hyökkäystä rauhanomaiseen soppatykkitapahtumaani. Silloin kieltäytymiseni noudattamasta poliisin laitonta määräystä johti laittomaan vapaudenriistooni putkareissulla.

Olen jo julkisesti ilmoittanut, että yksityishenkilönä osallistun #keltaliivien protestiin perustuslaillisen kokoontumisvapauden puolesta 6.12. klo 23 Eduskuntatalon Pikkuparlamentin puistossa. Muut osallistujat päättävät osallistumisestaan täysin itsenäisesti enkä voi julkisesti kehottaa ketään muuta vastustamaan viranomaisia. Tämä päätös on jokaisen tehtävä itse omatuntoaan kuunnellen.

 

Näkemyksiäni klo 23 protestin kulusta

Klo 21-23 siis nautimme hernerokasta & nokipannukahvista, isänmaallisista puheista ja musiikista (maksan teosto-luvat, joten muutakin kuin Tillasen lauluja luvassa). Osalla on #keltaliivit päällä jo virallisessa osassakin.

Jos poliisi todella ilmoittaa alkavansa voimatoimin keskeyttää laillista mielenosoitustamme klo 23, niin sellaiset, jotka eivät koe halua protestoida keskeyttämispäätöstä vastaan voisivat riisua keltaliivinsä.

Laitonta määräystä vastustavat jättävät liivit päälleen. Tässäkin toivottavasti poliisi sallii niiden, jotka eivät halua esim. terveydentilansa vuoksi joutua kannetuksi poliisimaijaan, kävellä itse poliisiautolle. Itse haluan korostaa protestiani sillä, että poliisi joutuu minut kantamaan paikalta.

Mitään aktiivista vastarintaa en poliisia kohtaan aio tehdä, kuten en tehnyt vuosi sittenkään. Tämäkin on toki jokaisen #keltaliivin oma valinta ja jokainen vastaa vain omista toimistaan, kuten aina keltaliivi-protesteissa.

 

Seurauksista #keltaliivi-protestista

Helsingin poliisi on kaksi kertaa riistänyt laittomasti vapauteni aktivistin urani aikana. Kummallakaan kerralla en saanut mitään juridista seuraamusta tapahtumasta, en edes niskoittelusakkoa. Tämä johtuu siitä, etten syyllistynyt 6.12.2017 mihinkään laittomuuteen. Poliisi tässä rikkoo lakia, kun hyökkää rauhanomaisiin mielenilmauksiin, joita poliisin pitäisi lain mukaan suojata.

Myös se, että jos poliisi määräisi sakon, niin tietenkään en sitä maksaisi, kun jopa perustuslaki takaa mielenosoitusoikeuden. Jollei sakkoa maksa, niin asia menee käräjille. Mm. Jallun tapauksessa käräjäoikeus totesi, että sakko oli aiheeton, ja Jallu voitti keissin, joka tosin menee vielä hoviin.

Eli sakon määrääminen johtaisi poliisinkin käräjille, jossa poliisi tietää olevansa heikoilla. Tänä vuonna olen kyllä muutenkin päättänyt tehdä poliisista rikosilmoituksen, jos perustuslaillisia oikeuksiani jälleen loukataan 6.12. klo 23 ja vapauteni riistetään.

 

Itsenäistä Suomea puolustavin terveisin 🙂

Panu Huuhtanen, REFORMIN eduskuntavaaliehdokas